NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

A közszolgálati tisztviselők továbbképzésének minőségirányítása

A közszolgálati tisztviselői továbbképzéssel (ezen belül a közigazgatási szakvizsgával) kapcsolatos minőségirányítási feladatokat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) szervezeti keretein belül működő Közigazgatási Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI) Minőségbiztosítási Osztálya (a továbbiakban: MBO) látja el.

Az MBO tevékenységét az alábbi jogszabályok, illetve a KTI belső, saját minőségirányítását szabályozó dokumentumai alapján végzi:

  • A közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet.
  • A fővárosi és vármegyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 568/2022. (XII. 23.) Korm. rendelet.
  • A közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. ( II.27. ) Korm. rendelet.
  • A közszolgálati továbbképzés egységes minőségirányítási szabályozásáról szóló 26/2017. (XI. 16.) BM-MvM együttes utasítása az állami tisztviselői továbbképzés és a közszolgálati továbbképzés egységes minőségirányítási szabályzatáról.
  • Ellenőrzési munkáját a fővárosi és vármegyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 568/2022. (XII. 23.) Korm. rendelet „A kormányhivatalok törvényességi, szakszerűségi, hatékonysági és pénzügyi ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályok”. c. 5. sz. melléklete alapján végzi.
Elérhetőségek


Minőségirányítási ügyekben: Amennyiben a közszolgálati tisztviselői továbbképzési rendszer minőségirányításával kapcsolatban (pl.: bizonylatok, módszertani útmutatók használata, értelmezése, minőségügyi auditok lefolytatása) kérdése lenne, munkatársainkat a minosegiranyitas@uni-nke.hu címen keresse. Az erre a címre beérkezett kérdésekre 5 munkanapon belül válaszolunk.

Az állami tisztviselői továbbképzés és a közszolgálati továbbképzés egységes minőségirányítási szabályzatáról szóló 26/2017. (XI. 16.) BM-MvM együttes utasítás szerinti bizonylatok és útmutatók