Véleménybörze – Hogy állunk most? Rövidhír a továbbképzési monitoringról

Célegyenesbe érkezett a továbbképzési rendszer idei éve, mely során számtalan, a közszolgálati továbbképzési programokra vonatkozó informatív visszajelzést kaptunk a tisztviselőktől. Monitoringelemzésünk következik.

A közszolgálati továbbképzés monitoringtevékenységének gerince a tisztviselői elégedettségmérés. Mérési keretünk a közszolgálati továbbképzési rendszerben elérhető és teljesíthető valamennyi képzés után biztosítja a résztvevők számára a véleményformálás lehetőségét különböző szempontok mentén, így a képzések tananyaga, szakanyaga (jegyzet), tanulástámogató eszközei, a képzések megszervezése, az oktatók munkája és a gyakorlati és elméleti ismeretbővülés mértéke terén is.

A visszaérkezett kérdőívek adatai elsődleges információforrások a képzésfejlesztésekhez, hiszen a képzésekről személyes tapasztalatokkal rendelkező résztvevők benyomásai, véleménye releváns forrásként felhasználhatók a fejlesztési fókuszok meghatározásához. A tisztviselők elégedettségét folyamatosan figyelemmel kísérjük, és rendszeres elemzéseket végzünk. Ezek az elemzések jórészt a trendek feltérképezését, megjelenítését szolgálják, mely a képzési év átfogó értékeléséhez ad támpontokat. Ezenfelül pedig lehetőségünk van arra is, hogy a leginformatívabb visszajelzésekből és a fontosabb mérési adatokból kivonat formájában bemutató anyagot készítsünk, és azt tájékoztató jelleggel megosszuk az érdeklődőkkel.

A közszolgálati továbbképzésekről szóló tisztviselői visszajelzések összefoglalója a Linkre kattintva érhető el.