NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Sikeres záróvizsgát tettek a szakirányú továbbképzési szakok hallgatói

A Közigazgatási Továbbképzési Intézetben a 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterében 16 szakirányú továbbképzési szakon összesen 337 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

A szakirányú továbbképzési szakokon a járványügyi helyzetre tekintettel a 2020/2021-es tanév II. félévében távoktatás keretében zajlott az oktatás és a vizsgáztatás, a záróvizsgák azonban már jelenléti formában zajlottak.

A Diplomáciai vezetőképzés szakirányú továbbképzési szakon – amely a Magyar Diplomáciai Akadémia programjaként, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésében valósul meg - az első évfolyam veheti át az oklevelét.

Az elmúlt évek folyamatosan zajló fejlesztéseinek köszönhetően a képzési paletta egyre szélesedett, az új fejlesztések mellett a korábban létesített szakok is állandóan megújulnak. A megújulás egyrészt az óraszámok és a kreditértékek átstrukturálásában, másrészt a tantárgyi tematikák és az egyes tantárgyakhoz tartozó tananyagok aktualizálásában valósul meg.

A szakirányú továbbképzési szakok célja, hogy a hallgatók bizonyos szűkebb közszolgálati területeken széles horizontú, multidiszciplináris, elmélyült ismereteket szerezzenek.

A szakirányú továbbképzés az alap- vagy mesterfokozatot követően a már megszerzett végzettségre és meghatározott szakképzettségre épülő, újabb végzettséget nem adó képzés, amely speciális szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél kiadásával zárul. A szakirányú továbbképzési szakok két vagy három féléves, levelező munkarend szerint szervezett képzések.

A 2021/2022-es tanév őszi szemeszterében új képzésként a Közszolgálati kommunikációs szakember szakirányú továbbképzési szakot tervezzük indítani, amelyről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:
Tájékoztató - Közszolgálati kommunikációs szakember szakirányú továbbképzési szak