NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Nyitólap

Államreform Operatív Program (ÁROP)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Államreform Operatív Program (ÁROP) keretein belül megvalósuló projektek irányítása zajlik. A programok közös célja a közszolgálat tudásbázisává fejleszteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet és a közszolgálat képzését nagy volumenű, jó minőségű rendszerré alakítani.

Az Államreform Operatív Programok speciális programok, melyek célzottan az állam, ezáltal a közigazgatás fejlesztésére irányulnak. A programok közigazgatás minőségének növelését, a gazdaságosság előmozdítását, a minőségi szakembergárda felállítását, valamint a kormányzás eredményességének javítását szolgálják, mely célok minden esetben a lakosság igényeihez igazodnak. A közszolgálat fejlesztését célzó Magyary Program legfontosabb stratégiai célja - a 2012. január 1-jén hatályba lépett új Alaptörvény XXVI. cikkében foglaltaknak megfelelően - az állami működés hatékonyságának és a közszolgáltatások színvonalának emelése: a hatékony nemzeti közigazgatás megteremtése. A közigazgatás megújulása és megújítása, formálása, a professzionalistásra való törekvés tehát közös nemzeti cél, melyhez mindenkinek tudása és szakértelme legjavát kell adnia.

Az NKE a források felhasználását projektgazdaként vagy konzorciumi partnerként a közigazgatás-fejlesztést átfogó módon támogató programok finanszírozására köteles felhasználni. A programok megvalósítása során számos együttműködés alakult ki hazai és nemzetközi szakértő intézményekkel, egyes kiemelt projektekben konzorciumi partnerünk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal továbbá valamennyi kormányhivatal.

Államreform Operatív Programok Eredményei 2012-2015

arop-eredmenyek-original.original.pdf
PDF letöltése
arop-kiadvany-original.original.pdf
PDF letöltése