Minőségirányítás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga-rendszer minőségének megőrzése és folyamatos fejlesztése céljából kidolgozta és működteti az alapvizsgák minőségirányítási rendszerét. A 2020-as képzési év során a közszolgálati és a kormányzati szolgálati jogviszonyra vonatkozó eltérő szabályok esetében a 85/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet "A veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról” 19. § alkalmazandó.

A minőségirányítási rendszer célja az egységes követelmények szerinti működés és a működés felügyeletére épülő folyamatos fejlesztés fenntartása. A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga minőségirányítási rendszerét leíró alapdokumentum A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga egységes minőségügyi követelményei – Eljárásgyűjtemény, melyet a közszolgálati életpálya kidolgozásáért felelős miniszter jóváhagyásával az NKE ad ki. Az Eljárásgyűjtemény előírja a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgarendszer folyamataira vonatkozó követelményeket és tevékenységeket, melyek együttesen és hiánytalanul működve kielégítik a minőséggel kapcsolatos irányítói igényeket.

Az alapvizsgákkal kapcsolatos minőségirányítási feladatok ellátására működteti az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézetet, melynek a Minőségbiztosítási Osztálya végzi ezt a tevékenységet.

Elérhetősége: minosegiranyitas@uni-nke.hu.