Jelentkezés

Az ügykezelői alapvizsgára történő jelentkezés a Probono rendszeren keresztül történik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a központi közigazgatási, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 2. §-a szerinti szerveknél, valamint a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 1. §-a szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalánál alkalmazott vizsgázó az NKE-nél tesz ügykezelői alapvizsgát, egyéb esetben a munkáltató székhelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál.

A kormányhivataloknál szervezett vizsgák időpontjairól az illetékes hivatalok Jogi és Koordinációs Főosztályai nyújtanak tájékoztatást. A Főosztályok elérhetőségeit a „Területi vizsgaszervezés” menüpontban találják. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról szóló 85/2020. (IV.5.) Korm. rendelet értelmében az ügykezelői alapvizsga letételére előírt határidőbe a veszélyhelyzet időtartama nem számít bele [19. § (1)].

A vizsgákat és a vizsgákhoz kapcsolódó felkészítő tanfolyamokat a felmerült igényeknek megfelelően szervezzük. A vizsgaidőszakon belül a felkészítő tanfolyam és a vizsga időpontjait a vizsgázók számának figyelembevételével a vizsgaszervező állapítja meg. Ügykezelői alapvizsgát és felkészítő tanfolyamot általános munkarend szerinti munkanapra lehet csak szervezni.

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról (PDF)