Jelentkezés

Az ügykezelői alapvizsgára történő jelentkezés a Probono rendszeren keresztül történik.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a központi közigazgatási, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény 2. §-a szerinti szerveknél, valamint a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 1. §-a szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalánál alkalmazott vizsgázó az NKE-nél tesz ügykezelői alapvizsgát, egyéb esetben a munkáltató székhelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál.

A kormányhivataloknál szervezett vizsgák időpontjairól az illetékes hivatalok Jogi és Koordinációs Főosztályai nyújtanak tájékoztatást. A Főosztályok elérhetőségeit a „Területi vizsgaszervezés” menüpontban találják. 

A vizsgákat és a vizsgákhoz kapcsolódó felkészítő tanfolyamokat a felmerült igényeknek megfelelően szervezzük. A vizsgaidőszakon belül a felkészítő tanfolyam és a vizsga időpontjait a vizsgázók számának figyelembevételével a vizsgaszervező állapítja meg. Ügykezelői alapvizsgát és felkészítő tanfolyamot általános munkarend szerinti munkanapra lehet csak szervezni.

Tájékoztató az ügykezelői alapvizsgáról (PDF)

Felhasználói kézikönyv az ügykezelői alapvizsgára történő jelentkezés és szervezés Probono rendszerben történő támogatására (PDF)