Jelentkezés a közigazgatási szakvizsgára

A jelentkezés a Probono felületen keresztül valósul meg az illetékes vizsgaszervező által meghirdetett vizsgaidőszakra a  munkáltató által. A közigazgatási szakvizsgára a munkáltató azt a továbbképzési kormányrendelet hatálya alá tartozó tisztviselőt tudja jelentkeztetni, akinek az egyéni továbbképzési tervében a szakvizsga szerepel. A továbbképzési kormányrendelet hatálya alá nem tartozó tisztviselők esetében nincs egyéni továbbképzési tervhez kötve a jelentkezés.

A tisztviselők egyéni továbbképzési tervében / szakvizsga tervében szükséges szerepeltetni a közigazgatási szakvizsga közszolgálati továbbképzési programot. A tervbe történő felvétel mellett szükséges az illetékes vizsgaszervező által meghirdetett vizsgaidőszakra jelentkeztetés is. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény 60. § értelmében a közigazgatási szakvizsga letételére előírt határidőbe a veszélyhelyzet időtartama nem számít bele.

Tájékoztató a közigazgatási szakvizsgáról (PFD)