Tananyag és követelményrendszer

A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet kimondja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatási és ügykezelői alapvizsgához kapcsolódó feladata, hogy kifejlessze, valamint szükség szerint – különösen amennyiben a jogszabályi változások indokolják – aktualizálja a vizsgák követelményrendszerét, országosan egységes oktatási programját, tananyagát és a követelményrendszeren alapuló írásbeli vizsgakérdéseit.

A felülvizsgálat befejeződött. A közigazgatási alapvizsga tananyaga az alábbiakban érhető el honlapunkon.

2020. március 15-ét követően a felkészítés és a számonkérés (ismétlő- és halasztott vizsgák esetében is) már a hatályosított tananyag alapján történik.

A Közigazgatási alapvizsga új követelményrendszerét a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium jóváhagyta. A Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjének 13. számában került közzétételre 2020. március 20-án.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézete nagy gondot fordít arra, hogy feladatainak teljesítése során, a vizsgázói igényeket figyelembe véve nyújtsa szolgáltatásait. Amennyiben a szolgáltatásokkal kapcsolatban kérdése, észrevétele merül fel, azt az alapvizsga@uni-nke.hu címre várjuk.

Az Egyetem a közigazgatási alapvizsgázók részére - támogatva az önálló felkészülést - a Probono felületen díjmentesen elérhetővé tette a Közigazgatási iránytű - alapismeretek új belépők számára (PN-0635-1912-MK) c. közszolgálati továbbképzési programját, amely szinte teljes egészében követi a közigazgatási alapvizsga követelményrendszerét. Az online tananyagok a Probono felület Önfejlesztés menüpontjában, a https://probono.uni-nke.hu/onfejlesztes/e-learning linkre kattintva érhetőek el, a bal oldali függőleges menüsor „Felkészülés a közigazgatási vizsgákra” pontjának bepipálásával.

A közigazgatási alapvizsga tananyagát az alábbiakban töltheti le:

Közigazgatási alapvizsga tankönyv 2020. (2020.03.03.)

Tanulástechnikai segédlet a közigazgatási alapvizsga tananyagának feldolgozásához vizsgázóknak
Tanulási segédlet a közigazgatási alapvizsga Nemzetpolitika című moduljának feldolgozásához vizsgázóknak 


A közigazgatási alapvizsga követelményrendszere

A közigazgatási alapvizsga követelményrendszere (Hatályos: 2020.03-20-tól) (PDF)