NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Minőségirányítás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgáról szóló 174/2011. (VIII. 31.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga-rendszer minőségének megőrzése és folyamatos fejlesztése céljából kidolgozta és működteti az alapvizsgák minőségirányítási rendszerét.

A minőségirányítási rendszer célja az egységes követelmények szerinti működés és a működés felügyeletére épülő folyamatos fejlesztés fenntartása. A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga minőségirányítási rendszerét leíró alapdokumentum „A közigazgatási és az ügykezelői alapvizsga minőségbiztosítási szabályzata  - Eljárások gyűjteménye”, melyet a személyügyi központ vezetőjének jóváhagyásával az NKE ad ki. Az Eljárásgyűjtemény előírja a közigazgatási és az ügykezelői alapvizsgarendszer folyamataira vonatkozó követelményeket és tevékenységeket, melyek együttesen és hiánytalanul működve kielégítik a minőséggel kapcsolatos irányítói igényeket.

Az alapvizsgákkal kapcsolatos minőségirányítási feladatok ellátására működteti az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézetet, melynek a Minőségbiztosítási Osztálya végzi ezt a tevékenységet.

Elérhetősége: minosegiranyitas@uni-nke.hu.

Tájékoztató anyagok az alapvizsgarendszer új minőségirányítási szabályzatához: