NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Hódítsd meg az eget! - Drónok a térségek és települések szolgálatában

A drónok ma már ugyanúgy részei a mindennapi életünknek, mint az általuk készített légifelvételek látványa.

Sokan hobbi szinten, vagy a napi munkájukhoz használják is ezeket a pilóta nélküli légi járműveket.

A képzéssel elsősorban azon közigazgatásban dolgozó szakembereket szólítjuk meg, akik ugyan még nem használnak munkájuk során drónokat, de törekszenek innovatív megoldásokat beépíteni a munkájukba, illetve azon szakembereket is, akik bár használnak munkájuk során pilóta nélküli légi járműveket, de szeretnék azt a jogszabályoknak megfelelően, helyesen és minél sokoldalúbban használni. De ugyanígy jószívvel ajánljuk mindenkinek, aki érdeklődik a drónok adta lehetőségek iránt, és szeretné megtudni, hogyan lehet a lehető legszélesebb körben segíteni a hatósági eljárásokat a pilóta nélküli légi járművek segítségével.

Amit bátran merünk garantálni a képzést elvégzőknek: a résztvevő alapvető tájékozottságot szerez a pilóta nélküli légi járművek és használatuk vonatkozásában, az üzemben tartásra vonatkozó elsődleges és átfogó szabályok, követelmények terén. Megtanulja, hogy a drónokat szektorspecifikusan milyen jogi keretben lehet használni, és milyen adatvédelmi kérdéseknek kell megfelelni használatuk közben. Megismeri a drónok használatának innovatív lehetőségeit a településrendezésben, építésügyi igazgatásban, földművelésügyi igazgatásban és hulladékkezelésben. A képzés tananyaga gyakorlati példákkal alátámasztva mutatja be a legfontosabb megoldásokat.

Kalandra fel! Hódítsd meg az eget! Előtte pedig ismerd meg a drónozás sokoldalú felhasználási területeit! Kerülj képbe a legfontosabb szabályozókkal és lehetőségekkel!

A „Drónok a térségek és települések szolgálatában” c. közszolgálati továbbképzési program a PN-0923-2407-MS számon található meg képzési kínálatunkban.


Címkék: Hírek