NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

2024 szeptemberében érkezik a közigazgatási alapvizsga e-tananyag!

A közigazgatási alapvizsga című tankönyv tartalmának szó szerinti megismétlése helyett – szem előtt tartva annak követelményrendszerét – a program arra fókuszál, hogy a tisztviselő átfogó, rendszerszintű ismereteket szerezzen a közigazgatási alapvizsga tananyagának témaköreiről.

Tananyagunk célja az, hogy támogassuk a tisztviselőt a közigazgatási alapvizsga tananyagának önálló feldolgozásában és a vizsgára történő felkészülésben, végső soron a vizsga sikeres teljesítésében.

A program további célja, hogy segítse a tisztviselőt a munkaköri feladatainak ellátásában, az őt foglalkoztató szerv működésével, illetve a közigazgatás szervezetrendszerében betöltött helyével kapcsolatos kapcsolódási pontok felismerésében, végső soron a közigazgatás működésével kapcsolatos szabályokban történő eligazodásban, szakmai felkészültségének, tájékozottságának elmélyítésében, szakmai feladatellátásnak fejlesztésében.

Tananyagunk szakmai tartalma a közigazgatási alapvizsga tananyagának tematikáját követi, az abban szereplő hét modul témaköreit öleli fel. Ugyanakkor a közigazgatási alapvizsga tankönyv ismeretanyagának megismétlése helyett a témakörök rendszerszintű összefüggéseinek bemutatására helyezzük a hangsúlyt.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a vizsgakérdések az írott tananyagra épülnek, az e-tananyag azt nem helyettesíti, ezért a vizsgára történő felkészülésben a tankönyv tananyagának elsajátítása nem mellőzhető!