NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Elindult a jelentkezés a Védelmi és biztonsági alapismereti képzésre

Meghirdetésre került a Védelmi és biztonsági alapismereti tanfolyam című, PN-0906-2310-MS nyilvántartási számú közszolgálati továbbképzési program, amelynek egyes csoportjaiba a mai naptól tudnak jelentkezni a tervvel rendelkező tisztviselők, illetve a védelmi és biztonsági képzések szabályairól szóló 404/2022. (X. 24.) Korm. rendeletben meghatározott résztvevői kör. A Probono felületen jelenleg májusi és júniusi képzési csoportokba lehet jelentkezni. A képzésen való részvétel lehetőségét – július és augusztus hónapok kivételével – december elejéig biztosítjuk, így hamarosan meghirdetésre kerülnek további képzési csoportok is.

A képzés célja, hogy a résztvevő képes legyen a biztonsági helyzetet figyelembe véve a felmerülő válsághelyzetekben az elsajátított védelmi és biztonsági ismereteket alkalmazására. A képzés keretében a résztvevők áttekintik a biztonsági környezet változásának kormányzati, kormányzástani és kormányzati igazgatási vonatkozásainak, illetve a veszélyhelyzeti működés főbb közigazgatási tapasztalatait. A képzés keretében a résztvevők esetgyakorlatokat megoldva modellezik a közigazgatás – kormányzati igazgatás – védelmi és biztonsági igazgatás, valamint a honvédelmi igazgatás egymáshoz való viszonyát, működését és feladatrendszerét.

Az alapismereti tanfolyam egy e-learning modulból, valamint egy kétnapos jelenléti workshopból áll, és online vizsgateszttel zárul.

Várjuk Önöket a képzésen!