NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Elindult a jelentkezés az e-learning típusú elektronikus információbiztonsági képzésekre

Meghirdetésre kerültek az e-learning típusú elektronikus információbiztonsági képzések. Az idei képzési időszak a megszokottnál hamarabb, 2024. június 30-án fejeződik be. Azoknak, akik idén e-learning képzésben szeretnének részt venni, eddig az időpontig lesz lehetőségük teljesíteni a képzési kötelezettségüket.

A változás oka, ahogyan azt már korábban hírül adtuk, a kiberbiztonsággal kapcsolatos normatív szabályozás 2023. évi átalakulása az Európai Unióban, amelynek következtében a vonatkozó hazai jogszabályok 2024-ben jelentősen módosulnak. A jogszabályváltozásokat követően, a hatályosított joganyag alapján 2025-től kerülnek be ismét az NKE képzési kínálatába az e-learning típusú elektronikus információbiztonsági képzések.

A jelenléti képzések 2024 őszétől kerülnek meghirdetésre, megvalósítása az előző évek gyakorlatához hasonlóan Microsoft Teams kommunikációs platformon történik.

A 2024. évi új jelenléti képzések az alábbiak:

  • Éves továbbképzés az elektronikus információs rendszerek védelméért felelős vezető számára – Csak a változás állandó (8 óra)
  • Éves továbbképzés az elektronikus információs rendszer biztonságával összefüggő feladatok ellátásában részt vevő személy számára – Csak a változás állandó (25 óra)
  • Éves továbbképzés az elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személy számára – Csak a változás állandó (50 óra)