NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Együttműködés a közszolgálati továbbképzések érdekében

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), valamint a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok együttműködési megállapodást kötöttek a közszolgálati továbbképzésekben történő együttműködés érdekében február 16-án a KTM-ben.

Az egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézete a 2022. és a 2023. évben a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságának jóváhagyásával jelenléti módszertanon alapuló közszolgálati továbbképzéseket valósított meg a fővárosi és a vármegyei kormányhivatalokban.

A kezdeményezés legfőbb célja az volt, hogy a tisztviselők helyben, utazás nélkül igénybe tudjanak venni vezetőképzési-, valamint szakmai és kompetenciafejlesztő képzési programokat. Az együttműködés során eddig közel 70 csoportban mintegy 900 tisztviselő képzése valósult meg.

„A közszolgálati továbbképzéseken az NKE küldetése, hogy a tisztviselők találják meg a maguk számára értékes programokat, a saját tanulási útjukat, és ezáltal az egyéni szakmai fejlődésüket támogató, munkakörük eredményes ellátását segítő eszközként tekintsenek a továbbképzés rendszerére” – hangsúlyozta Deli Gergely rektor.

Az elmúlt években szerzett pozitív tapasztalatok és a kormányhivatalokkal kialakult szoros együttműködés eredményeképpen az NKE továbbra is biztosítja a helyszíni képzések lehetőségét, amely lehetővé teszi, hogy az idei évben is megvalósuljanak a jelenléti képzések a kormányhivatali helyszíneken.

Fotó: Szilágyi Dénes