NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Kisfilm a díjazottak között!

2023. október 24-28-án Szegeden került megrendezésre a 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál. A Közigazgatási Továbbképzési Intézet által a tavalyi év folyamán gyártott Felnőttek a gyámügyi eljárásokban című tananyagához készült kisfilmünk Utolsó felvonás címmel szerepelt a fesztivál versenyfilmjei között. Kiss Máté Gergely rendezésében, kísérleti film kategóriában. Stúdiós csapatunk operatőrjei Tóth Evelin, Bogdán András is a díjazottak között szerepel, a diákzsűri dicséretben részesültek.

A film európai premierje szeptember 5-én volt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

Szegeden, a vetítést követően az alkotók panelbeszélgetésben vettek részt, ahol a nézők a rendezői koncepcióról és az alkotás folyamatáról tettek fel kérdéseket.

Az alkotók úgynevezett színház-filmet készítettek, a speciális világítás segítségével teremtettek olyan hangulatot, amely megmutatja, hogy egy felnőtt, aki az emlékei között sodródik fény és sötétség határán, és akit egyre ritkábban mos ki a hullám a fényre, hogyan képes mégis a felszínen maradni a család, a barátok, az ellátó rendszer támogatásával.

Kisfilmünk a hajdani Bárka Színházban készült.

Szeretettel gratulálunk az alkotóknak és a szereplőknek! Büszkék vagyunk a sikerükre!

Utolsó felvonás

Rendező: Kiss Máté Gergely
Operatőr: Tóth Evelin Judit, Bogdán András
Szereplők: Jéger Zsombor, Terhes Sándor, Vándor Éva, Nagy Katica, Wrochna Fanni, Mészáros Béla, Tóth Jocó, Jakab Csaba

Még több információ: https://zsigmondvilmosfilmfest.com/

Fotók: https://zsigmondvilmosfilmfest.com/hirek/finishttps://zsigmondvilmosfilmfest.com/hirek/negyedik-nap-fotok-szakmai-programok