NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Integritás tanácsadó szakirányú továbbképzési szak indul 2023 őszén

Megnyílt a jelentkezés a 2023/2024. tanév I. (őszi) szemeszterében indítani tervezett Integritás tanácsadó szakirányú továbbképzési szakra, melyet kellő számú jelentkezés esetében 2023. szeptemberében indítunk.

A KTI szervezésében megvalósuló szakirányú továbbképzési szakra 2023. július 25. 23:59-ig lehet jelentkezni a Probono felületen.

Minden szervezetnél kulcsfontosságú az integritás témaköre, a felmerülő, megoldásra váró esetek és a korrupciós kockázatok megfelelő kezelése. Ehhez képzünk gyakorlati tudással bíró szakembereket, akik szervezeti szintű intézkedések meghozatalára és nyomonkövetésére egyaránt alkalmasak.

„A szakot elsősorban azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a korrupció megelőzésének eszközei, valamint a személyi és szervezeti integritás fejlesztésének gyakorlati lehetőségei iránt. Az integritás tanácsadó szakirányú továbbképzési szak elvégzése jó rálátást biztosít az integritással és korrupciómegelőzéssel kapcsolatos nemzetközi és hazai irányzatokra és a belső kontrollrendszer működésére. A képzés jelentős része kis csoportos tréningekre épül, amely oktatási forma lehetővé teszi a kötetlen formában történő tanulást, a tapasztalatok megélését és csoporton belüli megosztását. A képzés részét alkotó gyakorlati foglalkozások elősegítik a kockázatelemzéssel, a bejelentések fogadásával és a bejelentők védelmével kapcsolatos ismeretek készség szintű elsajátítását, míg a képzés önismereti, kommunikációs és szervezetfejlesztési tantárgyai hozzájárulnak a résztvevők önképének és önismeretének formálásához, az integritás követelményeinek megfelelő attitűd kialakításához. A szakirányon a legkorszerűbb tudást, készségeket, naprakész ismereteket adunk át a hallgatóinknak. Ha minket választanak, akkor ezeket az ismereteket a mindennapokban a munkahelyükön integritás tanácsadóként, megfelelési tanácsadóként, belső ellenőrként, illetve a saját szakmai területükre vonatkozó ismereteik kiegészítéseként is tudják hasznosítani, továbbá a képzésen elsajátított kommunikációs és önismereti készségeket a magánéletben is jól fogják tudni használni.” (Dr. Klotz Péter, szakfelelős)

A szak részletes képzési programjáról és a jelentkezés menetéről bővebb információ a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézetének oldalán található: A legjobb befektetés a tanulás!

További információért kövesse honlapunkat, valamint Facebook oldalunkat.