NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Hungarikum témájú projektötleteket díjaztak az Agrárminisztériumban

Az Agrárminisztériumban 2023. február 27-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE), a kecskeméti Neumann János Egyetem, valamint a Magyar Diplomáciai Akadémia programjaként, a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az NKE szakmai együttműködésében megvalósuló képzések hallgatói által készített megvalósíthatósági tanulmány keretében elkészített kreatív ötleteit részesítették elismerésben. A pályamunkák megalkotói a nemzeti értékek online-alapú, játékos népszerűsítését kívánták elérni projektötleteik kidolgozásával.

A díjazottak között szerepel az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézetének Diplomáciai vezetőképzés szakirányú továbbképzési szak három hallgatója is: Bakonyi Péter, Barna Katalin és Magyar Katalin.

A diákok által kidolgozott ötletek azért fontosak, mert képesek a fiatalok érdeklődését felkelteni olyan eszközökön keresztül, amelyek a mindennapi információszerzési gyakorlatunknak megfelel - mondta el Antal Andrea a Hungarikum Főosztály vezetője.

A „Magyarságtudat” című tantárgyban - amely a Diplomáciai vezetőképzés képzési programjában megtalálható - hangsúlyos szerepet kap a magyarsággal kapcsolatos természeti, gazdasági, kulturális, tradicionális értékek rendszerezése és a nemzeti identitás erősítése.

A tárgy szakmai felelőse, Dr. Tózsa István egyetemi tanár kezdeményezésére a tárgy hallgatói lehetőséget kaptak arra, hogy mobilapplikációs üzletiterv-vázlatokat készítsenek. Ezek tartalmuknál és játékos funkciójuknál fogva alkalmasak arra, hogy a diákok figyelmét felhívják a nemzeti értékek jelentőségére, és azok alkalmazhatóságára.

Fotó: Máté Krisztián
Forrás: hungarikum.hu