NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Új vezetőképzések a 2023. évi programkínálatban

A 2023. évi programkínálat igazi újdonsága a leendő és a frissen kinevezett vezetők tréningjei, amelyek a vezetői szerepre való felkészülést, illetve a vezetői szerep első hónapjait teszik könnyebbé és tudatosabbá az érintettek számára.

A Vezető leszek – Felkészülés a vezetői szerepre (PN-0863-2204-MS) című tréning a kinevezés előtt álló, vezetői tapasztalattal még nem rendelkező tisztviselőknek segít a vezetővé válás gördülékenyebbé tételében és a kezdeti nehézségek konstruktív kezelésében.

A Vezető lettem – újonnan kinevezett vezetők továbbképzési programja (PN-0864-2204-MV) című tréning pedig a vezetői tapasztalatokkal már rendelkező, de még kezdő vezetők legjellemzőbb kihívásaival foglalkozik, és fejleszti a számukra leginkább fontos kulcskompetenciákat.

A tapasztalt vezetők felé olyan új programokkal színesítettük kínálatunkat, amelyek az őket érintő mindennapi és új kihívások kezelésében nyújtanak támogatást.

Mindennapos vezetői feladat az optimális döntések meghozatala, amelyet az Intuíció vagy racionalitás? A döntéshozatal pszichológiája (PN-0860-2204-MV) című program ettől az évtől gyakorlati tréninggel kiegészülve is támogat.

A Távmenedzsment (PN-0861-2204-MV) című program a kényszer szülte, ám mostanra nélkülözhetetlenné vált virtuális vezetési megoldásokkal foglalkozik, bővítve a vezetők távmenedzsmenttel kapcsolatos ismereteit és készségeit.

Az adaptivitás területei a vezetői feladatrendszerben – tréning gyakorlott és kezdő vezetők számára (PN-0862-2204-MV) című program az eddig nem tapasztalt helyzetek megfelelő kezelésére készíti fel a vezetőket azáltal, hogy egyaránt foglalkozik a vezetői kompetenciák és az adaptív eszköztár fejlesztésével, valamint a szervezet monitorozására és diagnosztizálására vonatkozó ismeretek, illetve eszközök elsajátításával.

Vezetőként mindig kihívást jelent, ha a szervezetet eltérő generációkhoz tartozó, eltérő nemű, kulturális, anyanyelvi, nemzetiségi vagy etnikai háttérrel rendelkező, eltérő egészségi / fizikai állapotban lévő alkalmazottak alkotják. Lehetőség van azonban a sokféleségből származó előnyök kiaknázására, és inkluzív, esélyegyenlőségen alapuló és egyenlő bánásmódot alkalmazó szervezet fejlesztésére. A Nem egyformák, de egyenlőek! – Egyenlő bánásmód a vezetői munkában (PN-0471-1712-MV-C1) című, a vállalati szférából ismert Diversity Management tréninghez hasonlító élménypedagógiai eszközöket alkalmazó képzés a tapasztalati tudásra alapozva konkrét és gyakorlati segítséget nyújt ebben.