NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Kompetenciafejlesztő tréningek az NKE idei programkínálatában

Kiemelt szerepük van a kompetenciafejlesztő képzések között a kommunikációs készségek fejlesztésére irányuló képzéseknek. Az egyéni és a szervezeti kommunikáció hatékonyságának, valamint az egyén munkahelyi teljesítményének, illetve a szervezeti teljesítménynek az összefüggése ismert tény. A kommunikációs készségek fejlesztését célzó képzések így egyben a teljesítménynövelést is szolgálják. A résztvevők készségszinten alkalmazott kommunikációs eszköztárának bővítése emellett a közszolgálati kommunikáció egészének hatékonyabbá válását eredményezi.

A Könnyen érthető kommunikáció (Kommunikáció intellektuális funkciók területén támogatást igénylő és speciális kommunikációs igényekkel rendelkező ügyfelekkel) (PN-0834-2105-MS) című tréning elsősorban az ügyfélszolgálatok munkatársainak, másodsorban a szervezet honlapjára szánt információs tartalmak összeállításával megbízott tisztviselőknek nyújt gyakorlati segítséget abban, hogy a beszédértéshez és az olvasáshoz magas támogatást igénylő állampolgárok könnyen olvasható és könnyen érthető információkhoz jussanak.

Ugyancsak az ügyfélszolgálatok munkatársai jelentik a célcsoportját a Minőségi ügyfélkiszolgálás a közszférában – Ügyfélszolgálati készségfejlesztés (PN-0637-1912-MS) című blended képzésnek, melynek célja, amelynek célja, hogy a képzés után az ügyfélszolgálati munkatársak képesek legyenek különböző helyzetek szakszerű, ügyfélbarát kezelésére, ismerjék fel a problémás ügyfelet, legyenek képesek elemezni a konfliktusos helyzeteket, az interkulturális konfliktusokat, és megfelelő technikával tudják kezelni azokat. További cél, hogy az ügyintézők alapszinten sajátítsák el a kihívásokkal teli helyzetekből adódó stressz kezelési lehetőségeit.

További kommunikációs készségeket fejlesztő közszolgálati képzések a 2023. évi programkínálatban:

  • PN-0623-1911-MS-C1 Hogyan mondjam el neked...? Tájékoztatási formák a közigazgatásban
  • PN-0886-2301-MS Néma gyereknek… – Visszajelzési formák a közigazgatásban
  • PN-0785-2011-MS Tárgyalás, érvelés
  • PN-0772-2006-MS Minden, amit az írásbeli közszolgálati kommunikációról tudni érdemes – Írásbeli kommunikáció és protokoll

A képzések a Probono felületen február 1-jétől tervezhetőek; a tréningek pedig várhatóan áprilistól kerülnek megszervezésre. A képzési események meghirdetéséről a tervvel rendelkező tisztviselők értesítést kapnak.
Az egyes képzési programokról bővebb tájékoztatás a Probono Katalógus oldalán található, a tréningekkel kapcsolatos információkért pedig érdemes munkatársainkkal felvenni a kapcsolatot a szervezes@uni-nke.hu e-mail címen.

Várjuk Önöket képzéseinken!