NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Már vidéken is elérhető közelségbe visszük a tudást

A jelenléti módszertanon alapuló közszolgálati továbbképzések kormányhivatali helyszínen történő megvalósításának célja az volt, hogy minél több tisztviselő igénybe tudja venni ezeket a képzéseket azáltal, hogy nem kell a lakóhelyüktől távoli helyszínre (Budapestre) utazni, hanem helyben, a munkahelyükön – a kormányhivatalokban – részt tudnak venni közszolgálati jelenléti továbbképzéseken.

A tervezett képzésekkel kapcsolatban igényfelmérést végeztünk, mely alapján a 20 kormányhivatalból 11 igényelte a jelenléti képzések helyszíni megvalósítását.

Országosan mindösszesen 34 db képzési csoportot szerveztünk meg a kormányhivatalokban. A megvalósult 13 db vezetőképzési és 21 db szakmai és kompetenciafejlesztő képzési programon összesen 435 fő vett részt.

A jelenléti képzések helyszíni megvalósítását mind a kormányhivatalok, mind a résztvevők pozitívan fogadták. A képzéseket követően online elégedettségmérésre került sor, amelynek adatai alapján megállapítható, hogy a résztvevők magas elégedettséget jeleztek vissza. Sokan kiemelték, hogy a képzések segítették a gyakorlati ismeretek bővítését, amelyek növelik a tanultak munkahelyen való hasznosíthatóságát.

A 2022. évi pozitív tapasztalatok alapján 2023. évben is szeretnénk a kormányhivatalok számára közszolgálati jelenléti továbbképzések helyszíni megvalósításának a lehetőségét biztosítani.