NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Gyakorlat teszi a mestert

Hogyan szervezhető meg és tölthető ki hasznosan a gyakornoki idő a szervezetnél? A legújabb e-learninges továbbképzési programunkban erre kínálunk hasznos ötleteket és megoldásokat.

Bizonyára Ön is hallott már olyan esetről, sőt előfordulhat, hogy személyesen is megtapasztalta azt a helyzetet, amikor a hivatalba nyári gyakorlatra érkező gyakornokot felesleges, monoton vagy éppen marginális tevékenységgel próbálják lefoglalni, kitölteni a néhány hetes hivatali tartózkodását. 

Vagy a másik oldalról: a gyakornokot kizárólag a gyakorlat aláírása, vagy a gyakorlatért esetlegesen járó díjazás motiválja, ennek reményében szeretné „megúszni” a gyakornoki időt.

Pedig a gyakornoki idő hasznos megszervezése és eltöltése mind a gyakornok, mind a fogadó szervezetek számára előnyökkel járhat. 

Ahhoz, hogy az Ön szervezetében a gyakornoki időt hasznosan töltsék el a fiatalok – akik akár leendő munkatársai is lehetnek – készítettünk egy olyan segédanyagot, amely azt mutatja meg, hogyan lehet a gyakornoki időt jól kihasználni.

A tananyagban bemutatjuk, hogy mi a lényege a mentorálásnak, milyen személyiségjegyekkel rendelkezik egy jó mentor, mi a mentorálás optimális folyamata, hogyan kommunikáljunk a mentorálttal és hogyan motiváljuk őt, hogyan foglalkozzunk vele, hogyan adjunk fejlesztő visszajelzéseket számára a mentorálás időszaka alatt.

Ha tananyagunk felkeltette az érdeklődését, keresse a programkatalógusban  „Gyakorlat teszi a mestert” c. közszolgálati továbbképzési programot a  PN-0877-2211-MS-C5 nyilvántartási számon!

A közszolgálati továbbképzési program „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” c. KÖFOP-2.1.5-VEKOP-16 kódszámú kiemelt projekt keretében került kifejlesztésre.