NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

A fejlődés és a tanulás örök

Megkapták okleveleiket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) Közigazgatási Továbbképzési Intézetének szakirányú továbbképzési szakjain végzett hallgatók 2022. július 15-én a Ludovika Arénában. Az idei tanév tavaszi félévében 15 szakirányú továbbképzési szakon összesen 328 hallgató szerzett szakirányú szakképzettséget igazoló okiratot.

A szakirányú továbbképzési szakok célja, hogy a hallgatók bizonyos szűkebb közszolgálati területeken széles körű, multidiszciplináris, elmélyült ismereteket szerezzenek. A szakirányú továbbképzés az alap- vagy mesterfokozatot követően a már megszerzett végzettségre és meghatározott szakképzettségre épülő, újabb végzettséget nem adó képzés, amely speciális szakirányú szakképzettséget tanúsító oklevél kiadásával zárul. Elvégzése azoknak ajánlott, akik már rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, de frissíteni, bővíteni szeretnék ismereteiket, képességeiket, illetve a szakterületükön belül szeretnének egy-egy speciális területen további tanulmányokat folytatni. A szakirányú továbbképzési szakok két vagy három féléves, levelező munkarend szerint szervezett képzések, melyek egyaránt szolgálják a munkaerőpiacra való bekerülést, visszakerülést, illetve a munkaerőpiac jobb pozícióinak elérését.

Idén először kaptak oklevelet a Közszolgálati kommunikációs szakember szakirányú továbbképzési szakon végzettek, a képzés ugyanis 2021 őszén indult el az NKE Ludovika Campusán.

A képzés célja a közigazgatásban, bíróságon, ügyészségen dolgozó szakemberek gyakorlatorientált kommunikációs képzése, személyes kommunikációs készségeik fejlesztése. A szakirányú továbbképzési szak további célja, hogy az egyébként nem a kommunikáció területén diplomázott szakemberek hatékonyan képviseljék munkahelyüket, jelenítsék meg azok céljait, értékeit, valamint készség szinten alkalmazzák a vezetői és belső intézményi kommunikáció leghatékonyabb eszközeit, ezzel növelve szervezetük külső és belső kommunikációjának hatékonyságát.

A Magyar Diplomáciai Akadémia (a továbbiakban: MDA) Diplomáciai Vezetőképző Programjának keretében megvalósuló Diplomáciai vezetőképzés szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók egy későbbi időpontban, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével megvalósuló MDA tanévzárón, ünnepélyes keretek között vehetik majd át oklevelüket.