NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Felkészülni! Vigyázz, kész… VEZETÉS!

Vezetői kinevezése előtt áll? Nemrég került vezetői pozícióba? Ismerje meg új továbbképzési programjainkat, amelyek e speciális helyzetekben támogatják Önt!

Bár startpisztoly nem dördül, a kezdő vezető mégis „fejest ugrik” a vezetői feladatokba. Vigyázz, kész, kinevezés – és már indul is a vezetői munka, amely számos nehézséget, problémát hozhat magával. A gyakorlatban ugyanis sok esetben elmarad a „Felkészülni!” szakasz. Pedig mennyivel jobb úgy fejest ugrani, ha valamelyest már tudunk úszni, és nem csak sodródunk az árral…

A Közigazgatási Továbbképzési Intézet (KTI) 2022-től induló „Vezető leszek!” című programja azoknak a tisztviselőknek szól, akik vezetői kinevezés előtt állnak, azonban még nem rendelkeznek vezetői tapasztalattal. Az őket felkésztő kétnapos tréningen feltérképezhetik a sikeres vezetőváltás tényezőit, a vezetői pozíció átvételének folyamatát. Kialakíthatják vezetői ars poeticájukat, megismerhetik erősségeiket és fejlesztendő területeiket, és megtudhatják, milyen tudásra, készségekre, attitűdre lesz szükségük a vezetői feladatokhoz. A tréning célja, hogy az első kinevezés előtt a jelöltek találkozhassanak a legfontosabb vezetői kérdésekkel, és előzetesen felkészülhessenek ezek kezelésére.

A kinevezés előtt álló vezetők felkészítése mellett azokat a kezdő vezetőket sem hagyjuk magukra, akik már „fejest ugrottak” a vezetői munkába, és a mindennapi kihívásokkal küzdve igyekeznek felszínen maradni. A „Vezető lettem!” elnevezésű tréningprogrammal őket támogatjuk. Ennek során elsajátíthatják a beosztott munkatársaik vezetéséhez szükséges legfontosabb ismereteket: az ön- és személyismerettől és a vezetői szerepektől a hatékony irányítást támogató kommunikáción keresztül a csoportnormák és a teljesítménymenedzsment tudatos kezeléséig. A program bemutatja a szervezeti és a személyes célok összehangolását, valamint a célok elérését támogató eszközöket is. A tréning az első időszakkal járó kihívások megértésében és magabiztos menedzselésében, ezáltal a hosszú távon jól működő vezetői munkájuk megalapozásában segíti a kezdő vezetőket.

Vigyázz, kész, indulhat a vezetés! – A KTI két új programja által, most már felkészülten.