NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Egy sokszínű csapat közös küldetése

A közigazgatási vezetők munkájának tréneri támogatása speciális szakértelmet kíván. A Közigazgatási Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI) a legjobb trénerekkel működik együtt a vezetőképzési programok kifejlesztése és megvalósítása során.

A KTI vezetői programjait tartó trénereket nehéz lenne egységesen jellemezni. Vannak közöttük egyetemi oktatók, szervezeti vezetők és más területről érkezett szakemberek is. Sokféle háttérrel és szakmai múlttal rendelkeznek, az viszont közös bennük, hogy mindannyian komoly tréneri tapasztalat birtokában foglalkoznak a közigazgatási vezetőkkel. Ráadásul mindannyian egységes szemléletben és egységesen kiváló színvonalon teszik mindezt. Hogyan lehetséges ez?

Egyrészt úgy, hogy az új vezetői tréningekre rendszeresen felkészítjük az egyébként is tapasztalt trénereinket. A konkrét tréningekre való személyes felkészülésük alatt csoportos felkészítőkre és egyéni konzultációra is sor kerül.

Másrészt a tréneri kör naprakész módszertani fejlesztésével is foglalkozunk. A KTI-ben 2020 óta rendszeresen megrendezett Tréner Szakmai Műhely lehetővé teszi, hogy e sokszínű csapat tagjai megosszák egymással trénerként szerzett tapasztalataikat és módszertani ismereteiket. A szakmai műhelyeken zajló tapasztalatcsere fókuszában a közigazgatási vezetők igényei, aktuális kihívásai állnak, így a tréneri kör a vezetői programok fejlesztéséhez is sok hasznos információt szolgáltat. Sőt! A közigazgatási vezetőkkel dolgozó trénereink részt is vesznek az új vezetőképzési programok tartalmi, módszertani kialakításában. Ezáltal az új programokra való felkészülésben is tudják egymást segíteni.

S hogy miért fektetünk ennyi energiát a tapasztalatcserébe, fejlesztésbe, felkészítésbe? Mert e sokszínű csapattal közös küldetésünk van: korszerű tartalommal és kiváló trénerekkel támogatni a közigazgatási vezetők munkáját.