NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Új programok a vezetőképzésben

A KTI 2022. programkínálatának igazi újdonságai a leendő és a frissen kinevezett vezetők számára fejlesztett tréningek, amelyek célja, hogy a vezetői szerepre való felkészülést, illetve a vezetői szerep első hónapjait tegye könnyebbé és tudatosabbá az érintettek számára.

A Vezető leszek! – Felkészülés a vezetői szerepre című képzés a kinevezés előtt álló, vezetői tapasztalattal még nem rendelkező tisztviselőknek segít a vezetővé válás gördülékenyebbé tételében és a kezdeti nehézségek konstruktív kezelésében, míg a Vezető lettem – újonnan kinevezett vezetők továbbképzési programja című tréning pedig a vezetői tapasztalatokkal már rendelkező, de még kezdő vezetők legjellemzőbb kihívásaival foglalkozik, és fejleszti a számukra leginkább fontos kulcskompetenciákat.

A tapasztalt vezetők felé olyan új programokkal színesítjük kínálatunkat, amelyek az őket érintő mindennapi és új kihívások kezelésében nyújtanak támogatást. Mindennapos vezetői feladat az optimális döntések meghozatala, amelyet az Intuíció vagy racionalitás? A döntéshozatal pszichológiája című program idéntől gyakorlati tréninggel kiegészülve is támogat. A Távmenedzsment című képzés a kényszer szülte, ám mostanra nélkülözhetetlenné vált virtuális vezetési megoldásokkal foglalkozik, bővítve a vezetők távmenedzsmenttel kapcsolatos ismereteit és készségeit. A 2022. év talán legizgalmasabb témája Az adaptivitás területei a vezetői feladatrendszerben – tréning gyakorlott és kezdő vezetők számára című program, amely az eddig nem tapasztalt helyzetek megfelelő kezelésére készíti fel a vezetőket azáltal, hogy egyaránt foglalkozik a vezetői kompetenciák és az adaptív eszköztár fejlesztésével, valamint a szervezetet monitorozó, diagnosztizáló ismeretek, eszközök elsajátításával.