NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Megalakult a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium

Április 21-én tartotta alakuló ülését a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium (KTK), a belügyminiszter továbbképzéssel, valamint a Miniszterelnökséget vezető miniszter fővárosi és megyei kormányhivatalok kormánytisztviselőinek továbbképzésével összefüggő feladatait segítő szakmai tanácsadó és véleményező testülete. A testület elnöke Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

Alakuló ülésén a KTK elfogadta ügyrendjét, elnökhelyettesi pozícióba pedig Kis Norbertet, az NKE fejlesztési rektorhelyettesét kérte fel. Az ülésen véleményezték az NKE által készített 2021. évben megvalósított közszolgálati továbbképzésekről és az éves továbbképzési tervek végrehajtásáról szóló jelentést. A KTK továbbá új közszolgálati továbbképzési programok jegyzékbe vételéről döntött, valamint meghatározta a 2022. év közszolgálati továbbképzési rendszer fejlesztésének irányait az „innováció”, a „motiváció”, a „digitalizáció” és a „minőség” jegyében.

A KTK tagságának megújítását a különleges jogállású szervek által közszolgálati jogviszonyban foglalkoztatottak képzéséről, továbbképzéséről, valamint egyes továbbképzési tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 499/2021. (VIII.18.) Korm. rendelet 20. §-a írta elő. A KTK tagjai az NKE rektorának javaslatára a belügyminiszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter által – egyenlő arányban – felkért tagok, valamint a Magyar Kormánytisztviselői Kar által delegált tag.

A testület tagjai megismerhették a közszolgálati továbbképzési és szakirányú továbbképzési programokat tartalmazó kiadványt, mely a legkülönbözőbb szakterületeket átfogó közigazgatási-szakmai képzéseket, a hagyományos ismeretszerzést kiegészítő szemléletformáló, illetve a soft skill készségekre összpontosító programokat és a vezetőképzések széles választékát tartalmazza.

A továbbképzési portfólió IDE kattintva nézhető meg.