NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Közeleg a továbbképzési év zárása

Az NKE az évek óta tartó tudatos építkezés eredményeként egy olyan távoktatási rendszert fejlesztett, amely évente közel 80.000 tisztviselő továbbképzését és több millió oktatási és tanulási óra menedzsmentjét bonyolítja.  

A ProBono-rendszernek köszönhetően az e-learning képzések zavartalanul folytak a veszélyhelyzet idején is, továbbá a munkáltatók és a tisztviselők a veszélyhelyzet alatt is éltek az önálló tanulás és az önfejlesztés lehetőségévél. A jelenléti módszertanra alapozott képzéseket április végéig a járványügyi korlátozásokra figyelemmel online formában, az MsTeams alkalmazás használatával valósítottuk meg, és májustól ismét tanteremi keretek között, már jelenléti formában vártuk a tanulni vágyó tisztviselőket.

A résztvevői visszajelzések alapján (online kérdőíves felmérés) megállapítható, hogy a tisztviselők kedvezően fogadták az új képzési formát; hasznosnak találták az online képzések keretében feldolgozott tartalmakat. A válaszadók nagyrésze a jövőben is részt venne online workshopon. Ennek figyelembe vételével a jövőben a jelenléti képzések egyrészét online formában szervezzük meg, lehetőséget biztosítva a tisztviselők számára, hogy kiválasszák a számukra megfelelő képzési formát.

A 2021. évben közzétett programkínálat számos területen kínált általános közigazgatási, szakmai, és kompetenciafejlesztő ismereteket, amely 54 féle jelenléti és blended learning továbbképzési program, valamint 121 e-learning program formájában volt elvégezhető az idei évben. A jelenléti képzési eseményeken (előadások, tréningek és online workshopok) 2021. november 30-ig 1 544 fő vett részt, továbbá e-learning módszertanú továbbképzési programokra 169.198 terv született, amelyből november végéig 132.557 sikeres e-learning teljesítést regisztráltunk. A továbbképzések teljesítésére 2021. december 17-ig van lehetőség a Probono rendszerben.