NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

A felhőalapú technológia és a modern egészségügy találkozása: az EESZT

Elkészült az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér-t (a továbbiakban: EESZT) bemutató tananyaga, amely a Probono rendszerben érhető el.

Az EESZT egy olyan felhőalapú technológiát használó kommunikációs felület, amely Magyarország egész területén összekapcsolja egymással az egészségügyi ellátókat (a háziorvosi ellátást, valamint a járóbeteg- és fekvőbeteg-szakellátást), a gyógyszertárakat és a lakosságot, és ezáltal lehetővé teszi a személyek kórtörténetének naprakész nyilvántartását, továbbá javítja a betegkiszolgálás minőségét – még fizikai jelenlét nélkül is! 

Kinek és miért?

Az EESZT nagy missziója, hogy egyszerűbbé tegye az életünket. Hiszen az egészségügyi ellátások nyilvántartása, a betegek adatainak védelme és az egészségügyi dokumentumok hosszú távú megőrzése és összekapcsolása a szolgáltatókkal  a modern egészségügyi szervezéstől ma már alapvető igény.

A rendszer megismerését valamennyi tisztviselőnek ajánljuk!

Miről szól a képzési program?

Az EESZT-vel foglalkozó képzési program bemutatja, hogy a rendszer felületét és fontos funkcióit oly módon, hogy ezek bemutatása alatt Eszti, a virtuális egészségügyi asszisztens Ön mellett halad, és ellátja a rendszer használatával kapcsolatos legfontosabb tanácsokkal is.

A képzés során bemutatjuk az eRecept szolgáltatás lényegét, előnyeit, az eSzemélyi igazolvány és az EESZT használatának összefüggéseit, az egészségügyi dokumentumok nyilvántartását (EHR), a dokumentumok típusait és felhasználási területeit, illetve a rendszer használatának előnyeit. A képzési program bemutatja továbbá a központi eseménykatalógus rendszerét, az eProfil adatait, az eBeutaló rendszer célját, a Covid mobilalkalmazásokat, továbbá az EESZT Lakossági portál felépítését, adattartalmát.

Összegezve mi tehát az EESZT?

Szolgáltatások összessége? Igen. Modern elektronikus tér? Abszolút. Digitális nyilvántartás? Persze. A gyorsuló technológiai fejlődés felhasználóközpontú bizonyítéka? Úgy bizony!

És még?

Egy komolyan, átgondoltan és felhasználóbarát módon felépített egészségügyi szakrendszer, illetve az állampolgárok számára – legyenek akár egészségesek, akár betegek – igen fontos információs tér, ahol nyomon követhetik az általuk igénybe vett egészségügyi szolgáltatásokat.


A „Bemutatkozik az EESZT – az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér” című, PN-0846-2110-MS nyilvántartási számú továbbképzési program a ProBono-felületen ITT érhető el.

Vágjon bele képzési programunkba, és legyen részese a fejlődésnek!