NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Új szabályok a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében 2021. november 3. napjától (szerda) kezdődő hatállyal korlátozások kerülnek bevezetése a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

  • Az egyetemi campusok zárt tereiben kötelező az orrot és a szájat elfedő védőmaszk használata. Az előadó (oktató vagy interaktív kurzus esetén az éppen prezentáló hallgató) az előadás ideje alatt abban az esetben mellőzheti a maszkviselést, ha a legalább 3 méteres távolság másoktól és a terem szellőztetésének lehetősége egyaránt biztosított.
  • A járványügyi megelőzés érdekében a személyes érintkezések során továbbra is javasolt a legalább másfél méteres távolság megtartása. A másokkal történő közvetlen érintkezés (pl. kézfogás) kerülendő.
  • A vendéglátóipari egységek (büfé, menza) területén legalább másfél méter távolságot szükséges tartani egymástól. A maszkokat kizárólag az étkezés idejére lehet levenni.
  • Az egyetemi campusok liftjeiben az Egyetem létszámkorlátozást vezet be.
  • Az Egyetem épületeibe történő belépéskor, étkezések előtt, valamint tüsszentés, köhögés után az alapos kézmosás vagy a kézfertőtlenítő használata kötelező.
  • Az Egyetem zárt tereiben – ahol ez lehetséges – a rendszeres, alapos szellőztetés kötelező.
  • Az Egyetem továbbra is gondoskodik a mosdók, kilincsek és korlátok rendszeres fertőtlenítéséről és megfelelő takarításáról.

Koronavírus-fertőzés gyanúja esetén mindenki maradjon otthon, és keresse meg háziorvosát.

Az egyetemi rendezvények jelenléti formában továbbra is megrendezhetők, a vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egyetem Járványügyi Operatív Törzse továbbra is rendszeresen ülésezik, és folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet alakulását. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy továbbra is kövessék figyelemmel a járványügyi tájékoztatóinkat. És kérjük, tartsák be a fenti járványügyi előírásokat és ajánlásokat.

Továbbra is vigyázzunk egymásra és a saját egészségünkre!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

 


Címkék: Hírek