NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

A korszerű tudásmenedzsment keretrendszere: a Közszolgálati Tudásportál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ingyenes, korlátozás nélkül hozzáférhető és letölthető tartalmakat nyújt a Közszolgálati Tudásportálon. A Repozitórium, a Kiemelt tartalmak, valamint az Adatbázisok hasznos segítséget jelentenek a tanulmányok folytatása, szakdolgozat/diplomamunka megalkotása és konkrét szakmai kérdések megoldása során.

A Repozitórium kínálata magában foglalja a továbbképzési programokhoz és a szakirányú továbbképzési szakokhoz készült szakanyagokat, amelyekből az éppen aktuális kiadás mellett a korábbi években írt jegyzetek szintén megtalálhatók
Az E-jegyzetek, e-tankönyvek menüpont az Egyetem digitalizált könyveinek teljes szövegű, kereshető adatbázisát tartalmazza, amelyhez hasonló tételekre kereshetünk az elektronikusan kiadott Kézikönyvek, monográfiák, szakkönyvek menüpontnál.
A Repozitóriumban mindezeken túl folyóiratcikkek – köztük az Államtudományi Műhelytanulmányok című folyóiratban publikált írások –, valamint doktori disszertációk várnak felfedezésre.

A Kiemelt tartalmak alatt a Közszolgálati Online Lexikon, a Magyary-archívum, illetve a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára és az Egyetem együttműködésével kialakított, jelenleg fejlesztés alatt álló adattár és alkalmazás látható, amely utóbbinál az 1944. december 21. után működő szervek adatai között lehet majd böngészni.

A közszolgálati, államtudományi, jogi témájú kutatások, képzések során létrehozott, gyűjtött és rendszerezett tudásanyaggal az egyetemi hallgatókat, a tisztviselőket – köztük a közigazgatási alap- és szakvizsgára készülőket –, továbbá a közigazgatás iránt érdeklődőket kívánjuk támogatni abban, hogy elméleti és gyakorlati ismeretekhez jussanak a mindennapi közigazgatási munka és a közszolgálat-fejlesztés teljes területén. Az Adatbázisokkal az Egyetem polgárainak biztosítjuk a hazai és nemzetközi releváns szakirodalmi források elérését – a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára nélkülözhetetlen elektronikus információforrások előfizetése révén.

Látogasson el portálunkra, és tájékozódjon folyamatosan a közszolgálati tudásvagyon tartalmaiból! Tudásportál