NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

A közszolgálati továbbképzések megvalósításának első féléve

A tisztviselők éves egyéni továbbképzési tervében rögzített mintegy 150 000 db közszolgálati programterv nagyrésze e-learning módszertanú képzés, amelynek több mint a felét már sikeresen teljesítették a tisztviselők az év első felében.

Az NKE Közigazgatási Továbbképzési Intézete 2021. február 1-jén 165 db közszolgálati továbbképzési programot tett tervezhetővé, amely alapján több mint 60 000 tisztviselő számára készült egyéni éves továbbképzési terv. Az egyéni továbbképzési tervekben július 1-jéig összesen 153 210 db, az NKE által kínált közszolgálati továbbképzési programterv szerepelt.

A közszolgálati továbbképzési programok tekintetében az előző évekhez hasonlóan a tisztviselők körében az e-learning módszertanra épülő képzési programok a legnépszerűbbek. A képzések szervezését március második felében kezdtük meg. Az első félévben 75 db e-learning programból 195 db kurzus került meghirdetésre, melyeken július 1-jéig 85.159 db sikeres teljesítés történt. Az év második felében további új fejlesztésű, illetve hatályosított tartalmú képzési programok meghirdetésére kerül még sor, illetve a már folyamatban lévő képzések esetében is további kurzusok indulnak a második félévben.

Az NKE programkínálatában szereplő közel 60 féle jelenléti és blended learning típusú képzésből több mint 2 500 db programterv került eddig rögzítésre. A képzések lebonyolítását áprilisban kezdtük meg. A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a képzések az első félévben online formában, az MsTeams rendszeren keresztül valósultak meg.