Jelentkezés a 2021. évi Elektronikus információbiztonsági továbbképzésekre

Várhatóan 2021. május végétől lehet jelentkezni az Elektronikus információbiztonsági továbbképzésekre. 2021. évben fő téma az új évtized kiberbiztonsági kihívásainak bemutatása.

A 2021. évi képzések lefedik azokat a jelentős változásokat, melyeket a COVID-19 pandémia miatti digitális transzformáció hozott a közszolgálat életébe, elsősorban a távmunka területén. Bemutatásra kerülnek a kiberbűnözésben tapasztalható fundamentális változások, az állami hátterű kibertámadások, illetve ismertetésre kerülnek Magyarország és az Európai Unió kiberbiztonsággal kapcsolatos stratégiai és szabályozási tevékenységei is. Az információbiztonsági felelősök számára – a fenti ismereteken túl - a hétköznapi munkájuk támogatásához rendelkezésre álló, új típusú módszereket is elsajátíthatják.

Az NKE az idei évtől új képzési módszertant vezet be Elektronikus információbiztonsági továbbképzésekre vonatkozásában, alkalmazkodva a digitális oktatás adta lehetőségekhez. Ennek okán a 2021. évi éves továbbképzések Microsoft Teams platformon kerülnek megtartásra. A képzések bemutatását az alábbi táblázat tartalmazza:

 

Képzési napok száma Melyik célcsoportnak szól? Óraszám A képzési részben feldolgozott témakörök
1. A képzésen az elektronikus információs rendszerek védelméért felelős vezetők részvételére számítunk 8

A COVID-19 pandémia kiberbiztonsági tapasztalatai

 

Képzési napok száma Melyik célcsoportnak szól?  Óraszám A képzési részben feldolgozott témakörök
1. A képzésre az elektronikus információs rendszer biztonságával összefüggő feladatok ellátásában részt vevő személyeket várjuk 8 A COVID-19 pandémia kiberbiztonsági tapasztalatai
2. 8 A biztonságos távmunka megvalósítása
3. 9 A kiberbűnözés trendjei

 

Képzési napok száma Meyik célcsoportnak szól? Óraszám A képzési részben feldolgozott témakörök
1. Az elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személyek számára a mind az öt napon kötelező a részvétel, és a képzés vizsgával zárul 8 A COVID-19 pandémia kiberbiztonsági tapasztalatai
2. 8 A biztonságos távmunka megvalósítása
3. 9 A kiberbűnözés trendjei
4. 8 Állami kibertámadások
5. 8 Az IBF munkájának napi támogatása
6. 9 Elektronikus írásbeli ismeretellenőrzés