NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Újra elérhető az Önkormányzati képviselők képzése

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem  újra megnyitotta a helyi önkormányzati képviselők képzését szolgáló elektronikus felületet.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének j) pontja értelmében az önkormányzati képviselő eskütételét követően három hónapon belül köteles részt venni a kormányhivatal által szervezett képzésen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem – együttműködve a Miniszterelnökséggel és a Belügyminisztériummal – e-learninges tananyagokat bocsát térítésmentesen azon önkormányzati képviselők rendelkezésére, akik 2020-as időközi választáson mandátumot szereztek és még nem teljesítették a képzést, továbbá azok számára is ismételten megnyílik a képzés teljesítésének lehetősége, akik 2019-ben mandátumot szereztek és az előző képzési időszakban nem teljesítették képzési kötelezettségüket. A tananyagokhoz a regisztrációt követően lehetséges hozzáférni a https://kepviselo.ludovika.hu oldalon.

A képzést és a tananyagok elérését a képviselőkön kívül a polgármesterek, az alpolgármesterek, a külsős bizottsági tagok, és a megyei közgyűlés tagjai is megtekinthetik és elvégezhetik.


Címkék: Hírek