Kompetenciamérés

Gyakorló közigazgatási szakemberek bevonásával készült kompetenciakataszter segítségével kialakított kompetenciakataszter szolgálja a kompetenciamérés alapját.

  • Szívesen kipróbálná tudását a gyakorlati élethelyzeteken alapuló esetleírások megoldásával?
  • Szeretne visszajelzést kapni tudásáról, szakmai jártasságáról?
  • Szeretné nyomon követni és mérni fejlődését?

Ebben kíván segítségére lenni az önkéntes részvételen alapuló Egyéni Tisztviselői Kompetenciamérés (ETK) rendszere, mely önértékelést és mérést szolgáló eszközök segítségével állapítja meg a tisztviselők munkavégzése szempontjából releváns szakmai, személyes és vezetői kompetenciáinak aktuális szintjét. A tisztviselők személyre szabott visszajelzést kapnak arról, hogy milyen szintű gyakorlati jártasságot mutatnak egy meghatározott területen, vagyis milyen feladatokat tudnak önállóan, magabiztosan, szakszerűen elvégezni. A személyes jártasságuk szintjét kétféle módon mérhetik: önértékeléssel, vagy a gyakorlati feladatok megoldásán keresztül történő kompetenciaméréssel.

A rendszernek köszönhetően a tisztviselő egyfajta helyzetjelentést láthat a kompetenciáit illetően, egyértelművé válhat számára, hogy egy képzési program megfelel-e a kompetenciaszintjének, emellett pedig konkrét képzési program javaslatokat is kaphat. V
égül, de nem utolsósorban a tisztviselő folyamatosan nyomon követheti saját fejlődési útját. Az elvégzett kompetenciaméréshez kizárólag a tisztviselő férhet hozzá. 

Bővebb információk a Probono felületen találhatók. 


Címkék: hírek