NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Változások a Közigazgatási Továbbképzési Intézet szervezeti felépítésében és feladatkörében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) Szenátusa a 23/2020. (I. 29.) számú szenátusi határozatával elrendelte a Vezetőképzési Osztály létrehozását a Közigazgatási Továbbképzési Intézet (a továbbiakban: KTI)  szervezetén belül. Az új szervezeti egység feladatai közé tartozik a vezetőképzések és a kiemelt hazai és nemzetközi továbbképzési programok fejlesztése és szervezése, valamint egyetemi belső továbbképzések és vezetéstudományi kutatások képzési támogatása, ekörben ellátja a Magyar Diplomáciai Akadémia képzésszervezési feladatait, támogatja fejlesztési és szakmai tevékenységét,  valamint a  Nemzetek Európája Karrierprogram képzéskoordinációs és oktatásszervezési feladatait.

Ugyanezen határozatával a Szenátus elrendelte a KTI szervezeti egységeként működő Kutatásmódszertani és Mérésügyi Iroda (a továbbiakban: KMI) 2020. július 1-jei hatállyal történő megszűnését. Az Iroda munkatársai a jövőben a feladataikat a Pályázati és Projektmenedzsment Iroda szervezetén belül látják el.

A 77/2020. (VI. 17.) számú határozatával az NKE Szenátusa elrendelte a ProBono rendszer, azaz a központi  továbbképzési informatikai rendszer működtetéséből fakadó, korábban a Ludovika Egyetemi Kiadó Nkft. által ellátott feladatoknak a KTI Ügyfélszolgálati Osztálya által történő biztosítását. Így a korábbi feladatai – mint a felhasználóknak szóló technikai segítség nyújtás, vagy a help-desk szolgáltatás biztosítása – mellett új feladatként részt vesz a közigazgatási vizsgákkal, közszolgálati továbbképzésekkel és a vezetőképzésekkel összefüggő képzésmenedzsment feladatokhoz szükséges informatikai alkalmazások működtetésében.

A döntésekkel összhangban módosult az NKE Szervezeti és Működési Rendje.


Címkék: Hírek