NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Módosultak a közigazgatási vizsgák és egyéb továbbképzési kötelezettségek letételére előírt határidők a veszélyhelyzetre tekintettel

A veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról szóló 85/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet rendelkezései alapján az ügykezelői alapvizsga, a közigazgatási alapvizsga és a közigazgatási szakvizsga letételére előírt határidőbe a veszélyhelyzet időtartama nem számít bele.A Magyar Közlöny 2020. április 5-én megjelent 65. számában kihirdetésre került a veszélyhelyzet során alkalmazandó egyes belügyi és közigazgatási tárgyú szabályokról szóló 85/2020. (IV.5.) Korm. rendelet.

A Rendelet értelmében az ügykezelői alapvizsga, a közigazgatási alapvizsga és a közigazgatási szakvizsga letételére előírt határidőbe a veszélyhelyzet időtartama nem számít bele [19. § (1)].

Fenti rendelkezés alkalmazandó valamennyi egyéb vizsgára és képzési, továbbképzési, képesítési feltételre – ideértve a tanulmányi szerződésben vállalt ilyen kötelezettségeket is –, amely a munkakör ellátásának vagy az álláshely betöltésének feltétele [19. § (2)].

Az érintett képzések és vizsgák szervezésével kapcsolatban az NKE KTI szervező munkatársai és a területileg illetékes vizsgaszervezők nyújtanak további tájékoztatást.

Munkatársaink veszélyhelyzet alatti elérhetőségével kapcsolatban bővebb tájékoztatás az alábbi linken elérhető tájékoztatóban érhető el:
https://kti.uni-nke.hu/hirek/2020/03/17/elhalasztasra-kerulnek-az-nke-kti-altal-szervezett-2020-marciusi-es-aprilisi-kepzesek-es-vizsgak


Címkék: hírek