NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Közigazgatási Továbbképzési Intézet

Szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatók oklevél-kibocsátó ünnepsége

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar délutáni, a szakirányú továbbképzési szakokon oklevelet szerzett hallgatók oklevél-kibocsátó ünnepségén Tuzson Bence köszöntötte a jelenlévőket. A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára elmondta, hogy a magyar állam, a magyar nemzet legfőbb tartópillére a közigazgatás, amely jelentős változáson megy keresztül és fontos szerepe van és lesz az ország fejlődésében is. Elhangzott, hogy a közigazgatásban dolgozók feladatrendszere is komoly mértékben változott az elmúlt évtizedekben. „Ma nem az állam, hanem a társadalom szolgálata a legfontosabb feladata a közigazgatásnak is”- fogalmazott az államtitkár.

Ünnepi beszédében Kis Norbert is a közigazgatás jövőjével kapcsolatban fogalmazott meg gondolatokat. „A közszolgálatnak mindennel foglalkoznia kell, amit az élet feladatként szab”- hangsúlyozta a kar dékánja, aki szerint fontos cél, hogy az emberek bízzanak a közigazgatásban. Elhangzott, hogy a következő évtizedek olyan változást hoznak az életünket átszövő infotechnológia területén, amihez a közigazgatásnak is alkalmazkodnia kell.

Az elmúlt évek folyamatosan zajló fejlesztéseinek köszönhetően tovább szélesedett az Államtudományi és Közigazgatási Kar, Vezető- és Továbbképzési Központ képzési kínálata, továbbá az évek óta működő szakirányú továbbképzési szakok folyamatos frissítése is megvalósul, amely érintheti az óraszámok és a kreditértékek átstrukturálását, a tantárgyi tematikák és az egyes tantárgyakhoz tartozó tananyagok kiegészítését, pontosítását, aktualizálását.


Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes